Klantenservice Den Haag 070-3638398 Voorburg 070-3863519

Demodagen Smalfilm digitaliseren

Kom naar de Demodagen Smalfilm Digitaliseren!

Binnenkort organiseren we opnieuw demodagen, waarin het scannen van klassieke smalfilms centraal zal staan!
Ditmaal kunt u terecht in de beide vestigingen van Ringfoto Focus in Den Haag en Voorburg!

Zaterdag 10 november

Vestiging Den Haag

Zaterdag 17 november

Vestiging Voorburg

Op de demodagen laten we zien hoe het oude filmmateriaal wordt gedigitaliseerd. We werken daarvoor samen met echte specialisten op dit gebied! De films worden met een geavanceerde scanner ingelezen en digitaal opgeslagen. U kunt ervoor kiezen om de beelden op DVD of op USB-stick of Harddisk op te laten slaan.

Waarom op DVD?

Als u de films direct op de televisie wilt afspelen, zonder dat u de beelden verder wilt bewerken of online met anderen wilt delen, is DVD de beste oplossing. Realiseer u dat lang niet iedereen meer een DVD speler in de woonkamer heeft staan tegenwoordig. U kunt de DVD over het algemeen wel afspelen op de computer. Daarvoor dient dan wel software geinstalleerd te zijn. Ook in ‘computerland’ raakt de DVD inmiddels enigzins in onbruik en lang niet iedere computer heeft een DVD speler aan boord.

Waarom op USB-Stick of harddisk?

Als de opnamen op een USB-stick of harddisk worden opgeslagen profiteert u van optimale flexibiliteit. Veel moderne televisies hebben een USB ingang, zodat direct afspelen mogelijk blijft. Bij gebruik van de computer (Windows of Mac) heeft u de meeste mogelijkheden: u kunt de films importeren in een editing- of videobewerkingsprogramma (bijv. Moviemaker, iMovie, Pinnacle Studio, Final Cut, Magix) zodat u de beelden opnieuw kunt rangschikken en voorzien van muziek en titels. Dit vergt wel wat kennis en geduld. Ook stelt het wat eisen aan de gezondheid van de computer: hoe krachtiger en soepeler deze functioneert, hoe makkelijker de videomontage verloopt. U bepaalt vervolgens wat u met de film doet: branden op een DVD, exporteren naar een USB stick, verzenden via Wetransfer op publiceren op Youtube. De keuze voor een USB stick is verreweg de beste keuze voor als u de films met familie wilt delen. Een kopie op een andere USB stick is zo gemaakt.

Ook videobanden

Tijdens de demodagen heeft u ook de gelegenheid om oude videobanden te laten digitaliseren. Daarbij gelden de zelfde opties als voor smalfilm. Houd er rekening mee, dat de maximale speelduur van een DVD beperkt is. Volle banden van 3 of 4 uur passen niet altijd op 1 DVD. Ook hier biedt de keus voor een USB-stick of hardisk de meeste flexibiliteit.

Dia’s en negatieven

In schoenendozen en boodschappentassen op zolder liggen veelal niet alleen filmpjes, maar ook negatieven en dia’s. Ook die kunnen we digitaliseren, zodat u daar afdrukken of een mooi digitaal fotoboek van kunt maken. U kunt kleinbeeld-dia’ s en negatieven ook zelf scannen. Zelfs zonder tussenkomst van de computer. Hoe? Ook dat laten we u zien tijdens de demodagen!

Aanbiedingen

Uiteraard zorgen we tijdens de demodagen voor mooie aanbiedingen van USB-sticks en harddisks en ontvangt u op iedere opdracht, die u inlevert maar liefst 10% korting!

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...